woensdag 4 december 2013

Kadootips

De feestdagen naderen en dus tijd om goede kadootips uit te wisselen.
Hierbij alvast mijn bijdrage:

- Voor de lezers: het boek  'Moeders van de stilte' van Birsen Taspinar. Vorige week naar een fantastische boekvoorstelling geweest. Het Red Star Line Museum vormde het decor van een bijeenkomst die bruiste en energie af. Mensen uit verschillende hoeken van de wereld, met verschillende achtergronden en toekomstprojecten. De spil van dat alles, psychologe en nu ook auteur Birsen Taspinar. Deze zomer schreef ik al een postje over haar. Je leert haar zelf ook beter kennen door naar het gesprek met haar en haar zus Fatma in 'Reyers laat' te kijken.

- Voor de fashionvictims: een coole outfit of hoofdeksel van Azira, ethical clothes for free confident women.  Je kan je stukken nu bestellen, maar ze zullen eerder voor tussen de Paaseieren dan voor onder de Kerstboom zijn. Met je aankoop doe je immers aan crowdfunding: je betaling is de investering waarmee de ondernemer in kwestie het door jou gewenste product echt in productie kan zetten. Een risicovolle onderneming, denk je? Dat valt wel mee. En deze ondernemer, Rachida Aziz, is het meer dan waard. Een jonge vrouw die stappen zet en sprongen waagt, die haar droom niet enkel droomt maar ook beleeft. Als ondernemer met 'andere' roots heeft ze het niet steeds makkelijk, maar ze zet door. En ze multitaskt ook: naast haar ontwerpwerk, blogt ze ook over de wereld om haar heen. Via het item 'My choice, not yours' deelt ze wat haar treft, blij of boos maakt. Te lezen.

- voor de gadgetlovers: een Fairphone, een ethisch verantwoorde GSM als het ware. De mijne zou er rond mid januari eindelijk moeten zijn, in een hip blauw jasje (ik wacht al sinds de zomer). Opnieuw een crowdfunding project. Momenteel bijna 11000 verkocht. Kritisch? Kan een smartphone wel fair zijn? Lees misschien even wat HUMO erover schreef.

Zo, nu aan de slag met die eindejaarslijstjes! En het zijn geen gratuite tips: alles waar ik naar verwijs heb ik zelf gekocht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten