zondag 29 december 2013

Gezien



Vakantie en tijd om eens wat anders te zien, je te laten verrassen en meevoeren. Soms is dat wat onverwacht op je pad komt het leukste. Hier een paar voorbeelden uit mijn eigen ervaring van afgelopen week.
- in het Fotomuseum Antwerpen. Naar daar getrokken om Odette en Germaine te bekijken, maar vooral getroffen door The Sochi Project. De waanzin van de komende winterspelen en al de pijnlijke verhalen die eronder door stromen. Het worden de duurste Spelen ooit, in een subtropische badplaats en vlakbij de zeer gewelddadige Noord-Kaukasus. Sinds 2009 werken fotograaf Rob Hornstra en schrijver Arnold van Bruggen onafgebroken aan een omvangrijke documentaire over dit gecontesteerd conflictgebied. Thema’s als corruptie, geweld, terrorisme en toerisme vormen de rode draad doorheen het project.
- in het Museum M Leuven. Vertrokken naar Coxie maar geboeid geraakt door het kleurrijke universum van Tom Schamp. Allerlei verhalen over reizen. Ravi vond het alvast geweldig. En ik voelde me ook even helemaal van de wereld.
- in the Bib van Park Merksem: op het lijstje stond Penoza, maar was afwezig dus heel gelukkig gestoten op Pushing Daisies: prettig gestoord! Leuke ontdekking.

Aan iedereen een heel fijn eindejaar gewenst en een kleurrijke en wonderlijke start van 2014.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten